"He tekivät valmistelut ja pohjatyöt huolella. Lopputulos näyttää todella hyvältä."
Kysy lisää maalauspalveluista

Laadukasta maalausjälkeä Markku Pullin tilalla

Rintamamiestalo on tuttu näky suomalaisessa maisemassa, ja ne ovat yleensä pitkäikäisiä sekä kestäviä. Paraskin talo kaipaa kuitenkin kunnostusta silloin tällöin, ja maalipinnan uusiminen saattaa tulla ajankohtaiseksi. Tämän tietää Markku Pulli, joka alkoi etsiä maalausliikettä avuksi rintamamiestalon kunnostukseen.

”Pyysin tarjouksia 5-6 toimittajalta, ja kaikki tulivat katsomaan projektia etukäteen paikan päälle. Minulla on sellainen periaate, että pyydän vähintään viisi kirjallista tarjousta ennen tilauksen tekemistä.”

Kilpailutuksen ykköseksi tuli Maalausliike Toivonen. Pulli kertoo, että valintaan vaikutti moni asia. Erityisen vaikutuksen häneen teki ammattitaito, jolla Toivonen arvioi urakkaa jo ennen töiden aloittamista.

”Toivonen ei suinkaan ollut halvin, joka osallistui tarjouskilpailuun. Moni valitsee aina sen, joka on edullisin. Kävimme keskustelua paikan päällä ennen projektin alkua, ja asiantuntemus antoi hyvän vaikutelman. Päätin, että tälle firmalle kannattaa antaa tilaus.”

Rintamamiestalo on komea näky onnistuneen maalausurakan päätteeksi.

Työt sujuivat ensiluokkaisen hyvin

Pullin rintamamiestalosta piti maalata puuseinät ja peltikatto osittain. Katto vaati paikkamaalausta, sillä vuosien mittaan peltikatto oli paikoin kulunut. Työt edistyivät Pullin mukaan ripeästi, vaikka aikataulu ei ollut tiukka.

”Yleensä heillä oli kaksi miestä töissä, mutta silloin kun esimerkiksi sää maalaukselle oli hyvä niin tuli kolme maalaria. Heillä oli työvoimaa, joita kiinnitettiin hetkellisesti projektiin. Kommunikaatio toimi hyvin, kertoivat aina milloin ovat tulossa, joten joustavuus toimi molemmin puolin.”

Markku Pullin mukaan rintamamiestalon maalaaminen ei ole helppo projekti, sillä esimerkiksi avoparvekkeen kaiteiden kestopuun maalaaminen oli haastavaa. Peltikaton paikkamaalaaminen vaatii myös ammattitaitoa.

”Kyllästetty puu puskee suolaa pintaan vuosienkin jälkeen. On vaikeaa saada maali pysymään sen pinnassa, mutta Toivoselta se onnistui hyvin. Talon konesaumattu peltikatto on lähes 20 vuotta vanha ja puulämmityksen aiheuttamat hiukkaset olivat paikoin ruskistaneet kattoa. Löysivät juuri oikean sävyn, niin että paikkamaalausta ei edes huomaa. Olen erittäin tyytyväinen.”

Erinomainen työnlaatu ei kuitenkaan ollut ainoa asia, mikä teki vaikutuksen Pulliin. Toivonen piti myös huolen siitä, että projektiin kuuluvat esityöt toimivat. Pohjatöiden laatu pesuineen oli erinomainen. Telineet olivat turvallisuusmääräysten mukaiset, Pulli kertoo.

”Talon eteläpäädyssä oli ikkunan yläpuolella yksi laho lauta, joka ei näkynyt päällepäin. Toivosen työmiehet huomasivat sen ja lauta vaihdettiin. Joku olisi saattanut vain maalata pehmeän laudan, mutta nämä miehet osoittivat vastuullisuutta. He vaihtoivat ja maalasivat laudan, mutta eivät laskuttaneet ylimääräistä.”

Muut pihan rakennukset ovat yhtä hyvässä kunnossa kuin itse talo.

Toivosella riittää töitä myös tulevaisuudessa

Erinomaisen hyvin tehty työ johtaa aina uusiin projekteihin. Markku Pulli jatkaa Maalauspalvelu Toivosen asiakkaana tulevaisuudessakin.

”He ovat maalanneet täällä minun tontilla neljä rakennusta. Rintamamiestalon maalauksen yhteydessä autotalli maalattiin ja tallin peltikatto pestiin. Se ei ollut helppo tehtävä, sillä katolla oli pihkaisia kuusen neulasia, jotka olivat vuosikymmenien saatossa tarttuneet kiinni kattoon. Vuonna 2017 rakennettiin 40 neliömetrin varastorakennus, jonka Maalausliike Toivonen myös maalasi.”

Maalausliike Toivonen saa Pullilta kiitosta erinomaisesta työjäljestä ja vastuullisuudesta.

Rintamamiestalon ja autotallin lisäksi Toivonen auttoi Pullia navettaprojektissa. Vanha navetta purettiin pois, ja navetan tilalle rakennettiin uusi samankokoinen rakennus. Toivonen maalasi uuden rakennuksen seinät ja peltikaton.

”He tekivät valmistelut ja pohjatyöt huolella. Lopputulos näyttää todella hyvältä. Seinien maalaamisen lisäksi he käsittelivät vanhan peltikaton uudelleenasennuksen jälkeen. Katto pestiin ja maalattiin. Myös katto näyttää hyvältä, vaikka vanhaa (ja vahvaa) galvanoitua aaltopeltiä onkin.”

Kokonaisuudessaan Markku Pulli on hyvin tyytyväinen Maalausliike Toivosen palveluihin. Hän kehuu työntekijöiden ammattitaitoa, pohjatöiden tarkkuutta sekä maalauksen lopullista laatua. Hänen mielestään Toivosen palveluissa toimii kaikki.

”Hinta-laatusuhde on  kohdallaan heidän palveluissaan. Voin suositella. Alkukesän aikana rintamamiestaloon toteutetaan sokkelimaalaus ja alakerran sisäänkäynnin katos maalataan. Maalausliike Toivosen kanssa työt jatkuvat.”

Pyydä meidät kartoituskäynnille

Moni projekti pääsee helpommin alkuun, kun kutsut meidät ensin kohteeseesi kartoituskäynnille. Käydään läpi urakkatoiveesi ja ympäristön sekä kohteen tuomat erityispiirteet työtä koskien.

Varaa kartoituskäynti

Maalausliike Toivonen Oy

Kivennavankatu 10
53550 Lappeenranta

Katso kartalla »

Copyright © 2024 Maalausliike Toivonen Oy

Varaa kartoituskäynti